هوش مصنوعی به تشخیص کامل سرطان دست یافت

خلاصه مطلب
به نقل از نیواطلس و به گزارش خبرگزاری مهر، این مدل هوش مصنوعی نوین با دقتی نزدیک به ۱۰۰ درصد نمایانگر تحولی در عرصه ردیابی سرطانها است.
تیمی از پژوهشگران بینالمللی، شامل دانشمندان دانشگاه چارلز داروین، مدلی نوآورانه از هوش مصنوعی به نام ECgMPL توسعه دادهاند. این مدل قادر است تصاویر میکروسکوپی سلولها و بافتها را با دقت ۹۹.۲۶ درصد تحلیل کند تا سرطان آندومتر، یا سرطان پوشش داخلی رحم که از متداولترین انواع تومورهای تولید مثلی است، شناسایی شود.
پژوهشگران بیان کردهاند که این مدل هوش مصنوعی قابلیت استفاده برای تشخیص گسترهای از بیماریها، از جمله سرطانهای روده بزرگ و دهان را دارد.
دکتر آصیف کریم، یکی از نویسندگان اصلی این پژوهش، اظهار میدارد: مدل پیشنهادی ECgMPL با دقت ۹۹.۲۶ درصد از روشهای فعلی تشخیص بهتر عمل میکند. این مدل نسبت به الگوریتمهای انتقالی و مدلهای شخصیسازی شدهای که در این تحقیق بررسی شدند، برتری داشته و از نظر محاسباتی نیز کارآمدتر است.
این مدل که به کمک مطالعات فرسایشی، مکانیزمهای توجه به خود و یادگیری بهینهسازی کارآمد، به خوبی در مجموعه دادههای مختلف آسیبشناسی بافتی تعمیم یافته است، به عنوان یک راهحل قدرتمند و قابل اجرا از نظر بالینی برای تشخیص سرطان آندومتر شناخته میشود.
این به این معناست که مدل هوش مصنوعی مذکور، که به خوبی آموزش دیده است، میتواند اسکنهای میکروسکوپی (تصاویر آسیبشناسی بافتی) را مورد بررسی قرار دهد و کیفیت تصویر را برای تشخیص سرطان در مراحل اولیه ارتقاء بخشد. همچنین، این مدل قادر است بر روی مناطق خاصی از اسکنها تمرکز کند تا فرآیند رشد مشکلاتی که با چشم غیرمسلح به راحتی قابل تشخیص نیستند را شناسایی کند. در حال حاضر، روشهای تشخیص مبتنی بر انسان دارای دقتی بین ۷۸.۹۱ تا ۸۰.۹۳ درصد هستند.