واقعیت داستان رأیگیری در مورد فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی
خلاصه مطلب
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید محمدامین آقامیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی، اخیراً در جمع فعالان این حوزه درباره شایعات مرتبط با نظرات اعضای شورا در خصوص فیلترینگ بیان کرد: برخلاف آنچه در رسانهها منتشر شده، هنوز هیچگونه رایگیری در جلسه شورای عالی فضای مجازی انجام نگرفته و مواضع موافقان و مخالفان به وضوح مشخص نیست و معلوم نیست رسانهها این اسامی را از کجا به دست آوردهاند!
دبیر شورای عالی فضای مجازی به تصاویری اشاره کرده که به تازگی در برخی رسانههای اصلاحطلب منتشر شدهاند و در آنها اعضای شورای عالی به دو گروه موافق و مخالف تقسیم شدهاند. این رسانهها ادعا میکنند که مخالفان، مانع از لغو فیلترینگ شدهاند. دلیل این واکنش رسانهها، گزارشی است که روزنامه شرق در هفتههای گذشته منتشر کرده است.
در شماره 10 آذر 1403، روزنامه شرق گزارش داده که در جلسه شورای عالی فضای مجازی، جزئیاتی از بحث و جدال میان اعضای شورا در مورد سیاست مسدودسازی منتشر شده است. این روزنامه با اشاره به اعضای شورا که در دستههای مخالف، موافق و ممتنع قرار گرفتهاند، به وجود دوقطبی و شکاف در این شورا اشاره کرده است.
اطلاعاتی که توسط شرق منتشر شده است، نه میتوان آن را تأیید کرد و نه تکذیب؛ اما آنچه جالب توجه است این است که گزارش شرق به گونهای تنظیم شده که گویا در شورای مذکور در خصوص لغو فیلترینگ رأیگیری انجام شده است. با این حال، از سخنان رئیس جمهور، دبیر شورای عالی و وزیر ارتباطات در روزهای اخیر چنین برمیآید که نهتنها رأیگیری صورت نگرفته، بلکه قرار است یک کمیته تحت نظر مرکز ملی فضای مجازی این موضوع را بررسی کند.
رئیسجمهور در گفتگوی تلویزیونیاش به موضوع فیلترینگ پرداخت و با اشاره به تشکیل یک کارگروه اظهار داشت: تلاش ما بر این است که با همبستگی پیش برویم. همچنین رهبر معظم انقلاب در جلسهای تأکید کردند که مسئله فضای مجازی باید حل شود. ما نیز در تلاشیم تا گزینهای که در نشست سران به آن دست یافتیم، در شورایعالی به سرانجام برسد.
با این حال، رسانههای اصلاحطلب با انتشار جزئیات جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی، اعضا را به گروههای مخالف، موافق و ممتنع تقسیم کرده و سعی دارند فضایی چندپاره و ناهماهنگ از شورای عالی ارائه دهند.
به نظر میرسد که رسانههای افراطی وابسته به جریان اصلاحات تلاش میکنند با ایجاد دو قطبی، برنامه دولت را در خصوص حل مسئله فیلترینگ به بنبست بکشانند و ناکام بگذارند تا زمینهساز اختلافات جدیدی در کشور شوند.
این تحلیلها نشان میدهد که با در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی و معیشتی و همچنین شرایط منحصر بهفرد منطقه، جریان اصلاحات مایل است برخی مسائل حلنشده مانند فیلترینگ یا موضوع حجاب را حفظ کند تا بتواند در آینده از آنها برای اهداف سیاسی بهرهبرداری کند، زیرا در حوزههای اقتصادی یا بینالمللی به نتیجه خاصی نرسیدهاند.
نکته جالب این است که برخی از افرادی که نامشان به عنوان حامی یا مخالف ذکر میشود، دیدگاه خود را بهوضوح بیان کردهاند و این دیدگاه با آنچه رسانهها ادعا میکنند، متفاوت است!
در روزهای اخیر، تعدادی از سایتهای خبری به صورت هماهنگ حملاتی را علیه سعیدرضا عاملی، که عضو شورای عالی فضای مجازی و دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی است، انجام دادند. این در حالی است که او در مصاحبهای اظهار داشت که راهحل مسئله فیلترینگ، باز کردن فضا همراه با وضع مقررات است. او بیان کرد که بستن محیط باعث ایجاد احساس اختناق میشود و این اختناق وضعیت مطلوبی نیست.
پایان پیام.