دیپ سیک به عنوان محور اصلی اجلاس هوش مصنوعی پاریس مطرح شد
خلاصه مطلب
به نقل از خبرگزاری مهر و به گزارش رویترز، قرار است هفته آینده اجلاس هوش مصنوعی در پاریس برگزار شود و از حالا تمام نگاهها به این رویداد جلب شده است. سوال اصلی این است که آیا دولت دونالد ترامپ میتواند با چین و ۱۰۰ کشور دیگر بر سر توسعه ایمن هوش مصنوعی به توافق برسد یا نه.
تقریباً یک سال پس از آنکه کشورهای قدرتمند جهان در اجلاس فناوری هوش مصنوعی در انگلیس به بررسی خطرات آن پرداختند، اکنون مقامات بسیاری از کشورها در پاریس گردهم آمدهاند تا درباره استفاده از این فناوری به بحث و تبادل نظر بپردازند.
فرانسه که به دنبال پیشرفت صنعت داخلی خود است، در روزهای ۱۰ و ۱۱ فوریه به همراه هندوستان میزبان اجلاس AI Action خواهد بود. این اجلاس بر روی حوزههایی متمرکز است که در آنها دومین اقتصاد بزرگ اروپا از مزیت برخوردار است، مانند سیستمهای رایگان یا متنباز و همچنین انرژی پاک برای تامین برق مراکز داده.
به علاوه، کاهش ناهنجاریهای بازار کار و بهبود مدیریت در بازار جهانی هوش مصنوعی نیز در برنامه قرار دارد. مدیران ارشد شرکتهایی مانند آلفابت، مایکروسافت و چندین شرکت دیگر نیز قرار است در این اجلاس شرکت کنند. پیشبینی میشود که رهبران دولتی در شب دوشنبه با تعداد معدودی از مدیران ارشد اجرایی شرکتها در ضیافت شام حضور داشته باشند. همچنین، روز سهشنبه مذاکراتی با سم آلتمن، مدیر اجرایی اوپن ای آی، برگزار خواهد شد.
هنوز معلوم نیست که ایالات متحده در زمینه هوش مصنوعی به توافقی با سایر کشورها دست پیدا خواهد کرد یا نه.
در اجلاسهای قبلی هوش مصنوعی که در انگلستان و کره جنوبی برگزار شد، توجه ویژهای به تعهدات ایمنی در مذاکرات صورت گرفت. با این حال، تدوین قوانین جدید در دستور کار اجلاس پاریس قرار ندارد.
اروپا، بهویژه فرانسه که به دلیل بوروکراسی و تمایل به اجتناب از ریسک شناخته میشود، علاقهمند به بررسی چارچوبهایی برای سیاستهای هوش مصنوعی است. با این حال، این چارچوبها نباید شامل قوانینی باشند که بتوانند رشد شرکتهای برجسته داخلی را کند کنند، در حالی که این شرکتها از رقبای آمریکایی خود عقب ماندهاند. به گفته شرکتکنندگان در این نشست، کشورهایی مانند فرانسه در حال بررسی چگونگی اجرای قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا به گونهای انعطافپذیر هستند تا مانع نوآوری نشود.
اجلاس آینده قرار است بر توزیع مزایای هوش مصنوعی در کشورهای در حال توسعه تمرکز داشته باشد، با استفاده از مدلهای مقرونبهصرفهای که توسط شرکتهایی مانند دیپ سیک چین و میسترال فرانسه ایجاد شدهاند. دیپ سیک با معرفی یک مدل هوش مصنوعی با هزینه پایین، توانست بازارهای جهانی را تحت تأثیر قرار داده و ثابت کند که میتواند با شرکتهای بزرگ آمریکایی با هزینه کمتر رقابت کند.
بر اساس اطلاعات منابع مطلع، یکی از نتایج محتمل اجلاس این است که خیریهها و کسبوکارها به جمعآوری سرمایه اولیه ۵۰۰ میلیون دلار متعهد شوند و این مبلغ در طول ۵ سال به بیش از ۲.۵ میلیارد دلار افزایش یابد تا پروژههای عمومی مرتبط با هوش مصنوعی در سراسر جهان را تامین مالی کند.
یکی دیگر از موضوعات این اجلاس بحران انرژی است که به نظر کارشناسان صنعت، با توجه به مدلهای پرمصرف هوش مصنوعی، اجتنابناپذیر به نظر میرسد.