توسعه کیت نانویی برای شناسایی عفونت معده؛ کاهش بروز سرطان‌های دستگاه گوارش

    خلاصه مطلب

بر اساس گزارش خبرنگار مهر، هلیکوباکتر پیلوری (H.Pylori) یکی از متداول‌ترین میکروب‌هایی است که به صورت جهانی انسان‌ها را آلوده کرده است. به گونه‌ای که حدود نیمی از جمعیت جهانی (بیش از ۴ میلیارد نفر) به این عفونت مبتلا هستند و شیوع آن به ۴۴٫۳ درصد رسیده است. این باکتری می‌تواند عامل خطر برای زخم‌های معده و دوازدهه، گاستریت مزمن یا حتی سرطان معده باشد. با این حال، این باکتری تنها عامل خطر برای سرطان‌های گوارشی نیست و عواملی مانند سابقه خانوادگی، نوع رژیم غذایی، ژنتیک و موارد دیگر نیز می‌توانند نقش داشته باشند. با این وجود، شناسایی و کاهش عفونت فعال ناشی از هلیکوباکتر پیلوری، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، یکی از راه‌های موثر پیشگیری و کاهش بروز سرطان‌های گوارشی به شمار می‌رود.

کیت‌های تشخیص سریع آنتی‌ژن هلیکوباکتر پیلوری با بهره‌گیری از آنتی‌بادی‌های ضدهلیکوباکتر پیلوری، قادرند با دقت بالا آنتی‌ژن‌های سطحی این باکتری را در نمونه‌های مدفوع شناسایی کنند. به دلیل حساسیت زیاد، هزینه پایین و غیرتهاجمی بودن، این روش به عنوان راهکاری مناسب و رایج برای تشخیص، پیگیری درمان یا غربالگری در جامعه استفاده می‌شود.

این کیت نانویی قابل استفاده در آزمایشگاه‌های تشخیص طبی، آزمایشگاه‌های بیمارستانی، داروخانه‌ها، کلینیک‌های پزشکی و حتی توسط افراد عادی در منزل است. این کیت در برخی مراکز درمانی مانند کلینیک گوارش و کبد بهبود و داروخانه بیمارستان طالقانی ارائه می‌گردد.

باید اشاره کرد که در سال‌های گذشته، هلیکوباکتر پیلوری به عنوان مهم‌ترین عامل سرطان معده شناخته شده است. با تشخیص سریع عفونت، می‌توان با استفاده از درمان دارویی به‌سادگی آن را از بین برد.

شرکت سنجه امکان ساخت کیت‌های تشخیصی متنوعی را با بهره‌گیری از فناوری Lateral flow assay فراهم کرده است که برای غربالگری اولیه، شرایط اضطراری و در مواقعی که امکانات محدود است، تشخیص سریع، آسان و اقتصادی را میسر می‌سازد. تمامی محصولات این شرکت بر پایه استانداردهای ISO ۹۰۰۱:۲۰۱۵ و ISO ۱۳۴۸۵:۲۰۱۶ عرضه می‌شوند.