توسعه و تولید موتور حفاری درون چاهی به دست کارشناسان جهاد دانشگاهی شریف
![](/img/content/post/7-4b61-b834-dc885ffae4e2.jpg)
خلاصه مطلب
به نقل از سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف، خبرگزاری مهر گزارش داد که مهندس فاطمه حافظی، معاون پژوهش فناوری این سازمان، اظهار داشت: متخصصان جهاددانشگاهی صنعتی شریف با تکیه بر روحیه خودباوری و تعهد و دانش فنی خود، توانستند با بومیسازی این تکنولوژی پیشرفته، گامی مؤثر در پاسخ به نیازهای داخلی بردارند.
مهندس حافظی با تاکید بر اهمیت حل مشکلات صنعت ملی در زمینه حفاری جهتدار و افقی چاههای نفت، بهویژه در رقابت با کشورهای رقیب در حوزه نفت، افزود: این پروژه که با حمایت صندوق توسعه ملی به عنوان یک طرح فناورانه کشور به پایان رسیده است، به عنوان یک دستاورد ملی ارزشمند شناخته میشود که پس از تجاریسازی، علاوه بر کاهش وابستگی به واردات، از خروج میلیاردها ارز از کشور جلوگیری خواهد کرد.
معاون پژوهش فناوری در سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف با بیان این موضوع که موتورهای درون چاهی نقش حیاتی در صنعت حفاری چاههای نفت، بهخصوص در حفاریهای جهتدار دارند، اظهار داشت: اصلیترین ویژگی این محصول این است که به تولیدکنندگان در سراسر دنیا این امکان را میدهد که از مخازنی بهرهبرداری کنند که با روشهای سنتی از نظر اقتصادی برداشت از آنها غیرممکن است.
حافظی با بیان این که اکنون شرکتهای بهرهبردار به واردات این کالای استراتژیک وابستهاند و با توجه به تحریمهای ناعادلانه دشمن، تأمین آن با چالشهای متعددی روبروست، افزود: در این طرح، بومیسازی تولید دو نوع موتور درونچاهی در اندازههای ۴/۶۳ و ۸/۲۱ اینچ که کاربرد فراوانی دارند، میتواند در حل مشکلات صنعت نفت کشور نقش مهمی ایفا کند.
او بیان کرد که توانایی طراحی موتورهای درون چاهی در اندازههای مختلف با استفاده از تخصص کارشناسان داخلی، تولید و دسترسی به قطعات موتور و ایجاد بخش تعمیرات در داخل کشور، از اهمیت زیادی در اجرای این پروژه بزرگ ملی برخوردار است. این پروژه با موفقیت توانست سومین مرحله از تستهای عملیاتی را با زمان کارکرد ۱۲۰ ساعت و حفاری به عمق ۵۰ متر پشت سر بگذارد و استانداردهای لازم را کسب کند.
یکی از اعضای هیئت علمی سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف، به توانایی ساخت و تولید ابزارهای مورد نیاز برای تولید قطعات موتور درون چاهی و ارتقای سطح علمی و فناوری صنایع داخلی به عنوان دیگر مزایای این دستاورد ملی اشاره کرد. این موفقیت با تلاش مهندسان مکانیک، متالورژی و صنایع سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف به دست آمده است. لازم به ذکر است که قطعات این محصول امسال در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فن بازار به نمایش گذاشته شد.