تاییدیه FDA برای پیشرفت در ساخت نانوواکسن ضد آنفلوانزا
خلاصه مطلب
بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، این شرکت در حوزه داروهای مبتنی بر RNA فعالیت دارد و به دنبال تولید واکسنهایی برای بیماریهای عفونی و همچنین بیماریهای کبدی و تنفسی است. شرکت ارکتوروس تراپیوتیکس به تازگی اعلام کرده که مجوز سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) را برای توسعه واکسن آنفلوآنزا دریافت کرده است. قرار است کارآزمایی بالینی روی این واکسن صورت گیرد.
ARCT-2304 یک واکسن mRNA خودتقویت شونده (sa-mRNA) است که به عنوان گزینهای مناسب برای ایمنسازی در برابر ویروس آنفلوانزا ناشی از ویروس H5N1 معرفی شده است. این مطالعه بالینی با حمایت اداره تحقیقات و توسعه پیشرفته بیومدیکال (BARDA) انجام میشود و برنامهریزی شده که حدود ۲۰۰ بزرگسال سالم در آمریکا در آن شرکت کنند.
جوزف پین، رئیس و مدیر عامل شرکت آرکتوروس تراپیوتیکس، بیان کرد: «آرکتوروس بهطور فعال با دولت ایالات متحده همکاری میکند تا برای همهگیری بعدی آماده باشد و دریافت مجوز برای اجرای کارآزمایی بالینی با فناوری mRNA خودتقویتکننده STARR® یک گام اساسی در این راستا است.»
فاز ۱ کارآزمایی بالینی برای بررسی ایمنی، واکنشپذیری و ایمنیزایی ARCT-۲۳۰۴ که به عنوان یک واکسن احتمالی برای محافظت در برابر آنفلوانزای پرندگان H۵N۱ در نظر گرفته شده، طراحی شده است.
ARCT-۲۳۰۴ نوعی واکسن sa-mRNA است که درون یک نانوذره لیپیدی (LNP) قرار گرفته است. این واکسن به گونهای طراحی شده که پس از تزریق عضلانی، نسخههای متعددی از mRNA را در سلول میزبان تولید کند تا بیان آنتیژنهای هماگلوتینین (HA) و نورآمینیداز (NA) افزایش یابد. این ویژگی موجب میشود که دوزهای کمتری نسبت به واکسنهای mRNA معمولی مورد نیاز باشد.
بهکارگیری یک پلتفرم مبتنی بر mRNA برای توسعه واکسن آنفلوآنزا، فرصتهای بیشتری را جهت افزایش ظرفیت تولید واکسن داخلی فراهم میکند. این فناوری احتمالاً واکسنها را بسیار سریعتر از روشهای مبتنی بر تخممرغ و سلول قابل دسترس میسازد. واکسن لیوفیلیزه شده (خشکشده با انجماد) در دمای یخچال پایدار است، که این امر ذخیرهسازی در زنجیره سرد را تسهیل کرده و خطرات مرتبط با توزیع را کاهش میدهد.
شایان ذکر است که این شرکت قبلاً با استفاده از فناوری نانو موفق به تولید واکسن ضد کرونا شده است.