نخستین واکنش نسبت به تطهیر یک میلیون دستگاه آیفون قاچاق

    خلاصه مطلب

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی تسنیم، در شرایطی که بحث آزادسازی واردات آیفون مطرح شده، هنوز مشخص نیست که دولت چه برنامه‌ای برای حدود یک‌میلیون آیفون قاچاقی که قبلاً وارد کشور شده‌اند دارد و آیا این تخلفات قاچاق نادیده گرفته خواهد شد یا نه؟

با وجود ممنوعیت‌ها در دو سال گذشته، ورود آیفون‌های مدل 14 تا 16 که به‌عنوان کالای قاچاق شناخته می‌شوند، مشاهده شده است. یکی از مسئولان اتحادیه‌های صنفی مرتبط با واردات تلفن همراه اظهار داشت که یک میلیون تلفن همراه بدون رجیستر وارد کشور شده است.

اکنون که موضوع آزادسازی واردات آیفون مطرح شده، این پرسش به وجود می‌آید که سرنوشت آیفون‌های قاچاقی که پیش‌تر وارد کشور شده و به‌طور غیرقانونی استفاده می‌شوند، چه خواهد بود؟ آیا دولت قصد دارد با در نظر گرفتن شرایطی این تخلفات در زمینه واردات، توزیع و خرید کالای قاچاق را نادیده بگیرد؟

گمرک در واکنش اولیه به قاچاق یک میلیون دستگاه آیفون: این موضوع را پیگیری خواهیم کرد!

طبق مصوبه هیئت وزیران که ۴ روز پیش به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ شده، ممنوعیت واردات انواع گوشی‌های هوشمند با برند اپل برداشته شده است. با این حال، دولت هنوز وضعیت گوشی‌های آیفونی که در دوره ممنوعیت وارد کشور شده و مراحل ثبت آنها تکمیل نشده، را مشخص نکرده است.

گمرک ایران اعلام کرده که مصوبه معاون اول رئیس‌جمهور شامل آیفون‌هایی می‌شود که از 17 آبان 1403، به صورت مسافری یا تجاری وارد کشور شوند. دولت باید بخشنامه مربوط به گوشی‌هایی که قبلاً وارد شده‌اند را اعلام کند تا گمرک بتواند طبق ضوابط ابلاغی، فرآیند رجیستری آنها را انجام دهد.

بررسی وضعیت یک میلیون دستگاه آیفون قاچاق توسط دولت

بر اساس گفته‌های یکی از مسئولان گمرک ایران، «این امر طبیعی است که بعد از تصویب یک مصوبه دولتی، بخشنامه‌ای تکمیلی صادر شود. مصوبه مربوط به آزادسازی واردات آیفون نیز از این قاعده مستثنی نیست. در این میان، گمرک با هدف یاری به مردم، موضوع را پیگیری می‌کند و به همین دلیل برای دریافت پاسخ‌های لازم در این‌گونه موارد، مکاتباتی با دولت انجام داده است. پس از نهایی شدن موضوع، آن بخشنامه به اطلاع عموم خواهد رسید.»

پایان پیام/