امضای سیزده سند همکاری در جریان سفر هیئت تجاری ایران به تاجیکستان
خلاصه مطلب
بر اساس گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از اتاق ایران، صمد حسنزاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، عصر پنجشنبه پس از نشست روسای جمهور ایران و تاجیکستان و در ادامه همایش تجاری، سرمایهگذاری و گردشگری میان این دو کشور که در شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان برگزار شد، اظهار داشت: امروز شاهد برداشتن گامی مهم در جهت تقویت روابط تجاری و اقتصادی بین ایران و تاجیکستان هستیم. وی افزود: این دیدار نشاندهنده تعهد دو ملت بزرگ و دو دولت به همکاری و همافزایی در زمینههای مختلف صنعتی، تجاری و گردشگری است.
او هدف از سفر هیئت تجاری ایران را بررسی فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری بین ایران و تاجیکستان با تمرکز بر بخش خصوصی اعلام کرد و افزود: هیئت تجاری که متشکل از بیش از صد بازرگان ایرانی از حوزههای تخصصی مختلف است، با امیدواری فراوان و همزمان با سفر دکتر پزشکیان به کشور دوست و برادر تاجیکستان، به دوشنبه سفر کرد. این امیدواری نتیجه روابط سیاسی و اجتماعی مستحکم بین دو کشور و علاقه دو طرفه رؤسای جمهور ایران و تاجیکستان برای توسعه و تعمیق روابط همهجانبه است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اعلام کرد که در جریان این سفر، تجار ایرانی و تاجیکستانی با یکدیگر دیدار و گفتگو داشتند و 13 سند همکاری بین فعالان اقتصادی دو کشور به امضا رسید. وی اضافه کرد که مذاکرات سازندهای نیز با مقامات بلندپایه تاجیکستان از جمله وزیر توسعه اقتصاد و تجارت، رئیس کمیته سرمایهگذاری و رئیس کمیته گردشگری این کشور صورت پذیرفت. حسنزاده با اشاره به روابط قوی سیاسی و اجتماعی میان دو کشور، بر عزم مشترک برای تقویت این روابط تاکید کرد و گفت: مقامات ارشد اقتصادی تاجیکستان در ملاقاتهایی که در طول این سفر انجام شد، بر اراده و تلاش دولت تاجیکستان برای بهبود رتبه ایران در میان شرکای تجاری این کشور تأکید کرده و خواستار تدوین نقشه راه بلندمدت برای توسعه روابط بین دو کشور شدند.
او تأکید کرد: وجود اشتراکات فرهنگی، اجتماعی و تاریخی بین ایران و تاجیکستان و نیز ظرفیتهای تاجیکستان، افق روشن و امیدوارکنندهای برای روابط تجاری و اقتصادی بین دو کشور ترسیم میکند و تاجیکستان را به یک مقصد استراتژیک برای سرمایهگذاران و بازرگانان ایرانی تبدیل مینماید.
رئیس اتاق ایران اظهار داشت: موقعیت رئیسجمهور تاجیکستان در بین مردم فرهنگدوست و شریف این کشور، همراه با دانش و روحیه مثبت و مردمی رئیسجمهور پزشکیان و علاقه تجار ایرانی و تاجیکستانی به گسترش همکاریها، تضمینی برای تحقق اهداف بلندمدت در روابط اقتصادی و فرهنگی دو کشور به شمار میرود. بهطوری که این سفر تاریخی میتواند نقشی مؤثر در تقویت همکاریها بهویژه در بخشهای خدمات فنی و مهندسی، صادرات محصولات ساختمانی، کشاورزی، دارویی و تجهیزات پزشکی ایفا کند.
حسنزاده به امضای تفاهمنامههای تجاری بین اعضای هیئت بلندپایه ایرانی و مسئولان تاجیکستانی در این سفر اشاره کرده و اظهار داشت: این تفاهمنامهها فرصت افزایش سرمایهگذاریهای مشترک و استفاده بهینهتر از ظرفیتهای موجود در دو کشور را به نفع هر دو ملت فراهم میسازد.
او تاکید کرد که برای تقویت روابط بین دو کشور، ایجاد زیرساختهای لازم در زمینههای بانکی و مالی، حملونقل، استاندارد و همچنین انعقاد توافقنامههای تجاری، به ویژه توافق تجارت ترجیحی و کاهش تعرفهها، ضروری است. وی افزود که «ارائه تسهیلات و مشوقهای سرمایهگذاری» و «تسهیل تجارت» برای افزایش همکاریها لازم است. اینها حداقل انتظارات بخش خصوصی از مسئولان محترم دولتهای دو کشور است تا فعالان اقتصادی قادر باشند در رقابت با رقبای قدرتمند، جایگاه خود را در بازار تثبیت و گسترش دهند.
حسنزاده اظهار داشت: یکی از مسائل اصلی فعالان اقتصادی در هر دو کشور، سادهسازی فرآیندهای حملونقل و کاهش هزینههای مرتبط با آن است که برای دو کشوری که فاصله جغرافیایی نزدیکی دارند، باید با دقت بیشتری بررسی شود.
او یکی دیگر از نگرانیهای بخش خصوصی را موضوع تعرفهها و عوارض عنوان کرد و تأکید نمود که این مسائل باید در مذاکرات بین دولتها مطرح شود تا روابط بخش خصوصی دو کشور تسهیل گردد و زمینه همکاریهای بیشتر فراهم آید.
رئیس اتاق ایران اظهار داشت که اتاقهای بازرگانی ملی دو کشور باید تلاش خود را برای ایجاد این ارتباطات به کار بگیرند و نقطه آغاز همکاریها باشند. وی افزود: گسترش همکاریها میتواند به ایجاد فرصتهای شغلی و ارتقای سطح رفاه در هر دو کشور بینجامد.
پایان پیام.