پرداخت ۲۴۲ هزار میلیارد تومان از درآمد گمرک به خزانه در سال ۱۴۰۲

    خلاصه مطلب

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فرود عسگری در نشست با مدیران ستادی و اجرایی گمرکات کشور، به تشریح وظایف اصلی و برنامه‌های مهم گمرک در دولت چهاردهم و همچنین سیاست‌ها و مسئولیت‌های فعلی گمرک برای مدیران سراسر کشور پرداخت.

او اظهار داشت: توسعه و توانمندسازی نیروی انسانی گمرک، افزایش تعامل با سازمان‌های بین‌المللی و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای در زمینه تجارت برون‌مرزی، واگذاری ارائه خدمات بر اساس سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی و طراحی مجدد روش‌های نوین مشارکت با بخش خصوصی، بازنگری و اصلاح فرآیندها در رویه‌های مختلف گمرکی، بهبود نظام ارزش‌گذاری کالاهای وارداتی و صادراتی و کوشش برای ارتقای شاخص تجارت برون‌مرزی، از جمله مهم‌ترین راهبردهای گمرک ایران در دولت چهاردهم خواهند بود.

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران اعلام کرد که اولویت اصلی گمرک در حال حاضر توسعه منابع انسانی است، که به گفته او این موضوع به ویژه مورد تأکید وزیر اقتصاد نیز می‌باشد.

عسگری در اولین گردهمایی کشوری مدیران گمرک در دولت چهاردهم سخنرانی کرد و درخواست کرد که نشست‌های استانی مدیران با استانداران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای توضیح جایگاه گمرک و نقشی که در پیشرفت اقتصادی کشور دارد، برگزار شود. به گفته او، هرچه مسئولان استانی بیشتر با نقش گمرک آشنا شوند، گمرک می‌تواند تاثیر بیشتری در نظام اقتصادی کشور داشته باشد.

او افزود: لازم است مشکلات مربوط به تخصیص ارز روشن شود، زیرا گاهی این مسائل باعث کندی در فرآیند ترخیص و فعالیت‌های تجاری کشور می‌گردد.

عسگری تاکید کرد: در شرایط فعلی، شناسایی عوامل مخل در تجارت کشور یک اولویت اساسی است.

او بر لزوم برگزاری جلسات مشترک با نهادهای همکار و نظارتی تأکید نمود.

به گفته او، در جلسات این چنینی بسیاری از مسائل و مشکلات به نحو بهتری معرفی می‌شوند و بی‌تردید نتایج این جلسات بر حل مشکلات، تصمیم‌گیری‌ها و مصوبات تأثیر خواهند گذاشت.

رئیس کل گمرک ایران بر اهمیت نظارت مداوم مدیران بر روند انجام تشریفات گمرکی تأکید کرد و درخواست کرد که امور گمرکی به گونه‌ای ساماندهی شود که بخش عمده‌ای از فعالیت‌ها و کارهای کارشناسی در گمرکات اجرایی به صورت فنی، روان‌تر و در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام گیرد.

عسگری بیان کرد که گمرک به عنوان سومین منبع درآمد دولت محسوب می‌شود و افزود: درآمدهای دریافتی گمرک و مبالغ واریز شده به خزانه شامل حقوق ورودی کالا، 23 نوع درآمد مختلف و مالیات بر ارزش افزوده می‌باشد. در سال گذشته، مجموع درآمدهای دریافتی گمرک و واریزی به خزانه به 242 هزار میلیارد تومان رسیده است.

او اظهار داشت: گمرک ایران به منظور تسریع در فرآیند ترخیص کالا، تسهیلات خاصی را در برنامه خود قرار داده است که یکی از مهم‌ترین آنها ارائه تسهیلات به فعالان منتخب گمرکی است. به گفته او، ارزیابی در محل کالاهای صادراتی، ترخیص درصدی، پذیرش ضمانت‌نامه بانکی، استفاده فعالان اقتصادی از ظرفیت انبار اختصاصی، ورود موقت کالا برای پردازش و صادرات آن از جمله مهم‌ترین تسهیلاتی است که توسط گمرک ارائه می‌شود.

عسگری بیان کرد که از ابتدای سال جاری تا به حال، میزان درآمدهای وصولی و واریزی گمرک به خزانه به 170 هزار میلیارد تومان رسیده است. او افزود: با توجه به اینکه بیشتر همکاران گمرک در مرزهای کشور به عنوان مرزبانان اقتصادی به فعالان اقتصادی خدمات شایسته‌ای ارائه می‌دهند، انتظار می‌رود به وضعیت رفاهی و معیشتی این همکاران توجه بیشتری شود.