مطالعه کاسپرسکی: اکثریت مردم از هوش مصنوعی و اینترنت اشیا استفاده می‌کنند

شرکت‌های مورد بحث

شرکت کسپرسکی

مطالعه جدید شرکت کسپرسکی نشان می‌دهد که بیش از نیمی از شرکت‌های جهانی هم‌اکنون فناوری‌های هوش مصنوعی و اینترنت اشیا را در زیرساخت‌های خود پیاده‌سازی کرده‌اند، در حالی که یک‌سوم از آنها برنامه‌ریزی برای استفاده از فناوری‌های ارتباط بین‌المللی در دو سال آینده دارند.

اتخاذ تدابیر مناسب در حوزه امنیت سایبری نه تنها برای هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، بلکه برای استفاده از فضاهای داده، دوقلوهای دیجیتال یا فناوری‌های واقعیت مجازی نیز ضروری است. با این حال، بر اساس نظرسنجی کسپرسکی، این امر برای بسیاری از شرکت‌ها چالش‌هایی را به همراه دارد.

فناوری‌های ارتباط بین‌المللی به شرکت‌ها در جمع‌آوری و تبادل داده‌ها بین سازمان‌ها، مراکز داده، ابرها و اشیا کمک می‌کنند و گام بزرگی در جهت اتوماسیون فرآیندها فراهم می‌سازند. در زمینه قانون داده‌های اتحادیه اروپا، زنجیره‌های تامین متصل و فضاهای داده برای اقتصاد داده‌های آینده، این فناوری‌ها پایه‌ای اساسی برای شرکت‌ها و سازمان‌ها ایجاد می‌کنند که باید به‌ویژه از حملات سایبری و نشت داده‌ها محافظت شوند.

مطالعه کسپرسکی به نام «ارتباط آینده کسب‌وکار» نشان می‌دهد که چگونه شرکت‌ها می‌توانند با شرایط جدید ایجاد شده توسط فناوری‌های ارتباط بین‌المللی، در حوزه امنیت سایبری سازگاری و آمادگی پیدا کنند.

فناوری‌های زیر در این راستا مورد بررسی قرار گرفته‌اند:

  • هوش مصنوعی (AI)،
  • اینترنت اشیا (IoT)،
  • واقعیت افزوده (AR)، واقعیت مجازی (VR) و دوقلوهای دیجیتال،
  • شبکه‌های ابری همگرا و 6G،
  • وب 3.0 (که برنامه‌های غیرمتمرکز، قراردادهای هوشمند مبتنی بر بلاکچین و داده‌های مدیریت شده توسط کاربر را امکان‌پذیر می‌سازد)
  • و فضاهای داده‌ای که تبادل داده‌ بی‌وقفه در محیط‌های همکارانه را فراهم می‌کنند.

مطالعه نشان می‌دهد که 54 درصد از شرکت‌ها از هوش مصنوعی و 51 درصد از اینترنت اشیا استفاده می‌کنند. یک‌سوم از شرکت‌ها قصد دارند این فناوری‌ها را در دو سال آینده پیاده‌سازی کنند. 32 درصد هم اکنون از فضاهای داده استفاده می‌کنند، در حالی که 49 درصد در حال برنامه‌ریزی برای پیاده‌سازی آنها هستند. سایر فناوری‌ها مانند دوقلوهای دیجیتال، AR، VR، وب 3.0 و شبکه‌های ابری همگرا و 6G در حال حاضر تنها توسط حدود یک‌پنجم شرکت‌ها استفاده می‌شوند، اما 70 درصد از آنها به ادغام این فناوری‌ها در آینده نزدیک فکر می‌کنند.

39 درصد، دوقلوهای دیجیتال را به سختی قابل محافظت می‌دانند

با وجود استفاده گسترده، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا نیز ریسک‌های سایبری ویژه‌ای به همراه دارند. بر اساس نظرسنجی کسپرسکی، 16 تا 17 درصد از سازمان‌ها هوش مصنوعی و اینترنت اشیا را «بسیار سخت» یا «به شدت سخت» برای محافظت می‌دانند، در حالی که تنها هشت درصد از کاربران هوش مصنوعی و 12 درصد از کاربران اینترنت اشیا معتقدند که شرکت‌هایشان کاملاً محافظت شده‌اند.

با این حال، نشان داده شده است که هر چه فناوری‌ها کمتر استفاده شوند، محافظت از آنها برای شرکت‌ها دشوارتر می‌شود و بالعکس. به عنوان مثال، فناوری‌های کمتر رایج مانند AR، VR و شبکه‌های ابری همگرا و 6G به گفته شرکت‌کنندگان، چالش‌برانگیزترین فناوری‌ها از نظر امنیت سایبری هستند و 39 تا 40 درصد از شرکت‌ها آنها را به سختی قابل محافظت می‌دانند.

والدمار برگ‌استریزر، مدیر کل اروپا مرکزی در کسپرسکی، اظهار داشت: «فناوری‌های ارتباط بین‌المللی فرصت‌های تجاری بزرگی را فراهم می‌کنند، اما نشان‌دهنده عصری جدید هستند که در آن شرکت‌ها با تهدیدات سایبری جدی مواجه می‌شوند. با جمع‌آوری و انتقال بیشتر داده‌ها، شرکت‌ها باید اقدامات امنیت سایبری خود را تقویت کنند، دارایی‌های حیاتی را محافظت کنند، اطمینان مشتریان را در محیط متصل افزایش دهند و منابع کافی برای امنیت سایبری اختصاص دهند. شرکت‌هایی که هوش مصنوعی و اینترنت اشیا را در زیرساخت‌های خود ادغام می‌کنند، باید این فناوری‌ها را با راه‌حل‌هایی برای امنیت کانتینر و پاسخ توسعه‌یافته محافظت کنند تا تهدیدات سایبری را زود تشخیص داده و اقدامات دفاعی مؤثر انجام دهند.»

شرکت‌های مورد بحث

شرکت کسپرسکی