پروژهای برای فراهم کردن ۱۱۰ ویلچر بسیار سبک از جنس کربن برای افراد توانیاب کمدرآمد کلید خورد
خلاصه مطلب
به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، در سالی که توسط رهبر معظم انقلاب به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده، صندوق نوآوری و شکوفایی به ترویج و حمایت از «نوآوری اجتماعی» از طریق برنامهای به نام «حامی» میپردازد. هدف این برنامه، پشتیبانی از نوآوری اجتماعی با استفاده از محصولات و خدمات دانشبنیان است.
شرکتهای دانشبنیان قابلیتهای منحصربهفردی برای نوآوری اجتماعی دارند. یکی از نمونههای برجسته نوآوری اجتماعی مبتنی بر محصولات دانشبنیان، فراهم کردن انواع تجهیزات توانبخشی برای افراد توانیابی است که از لحاظ مالی ضعیفتر هستند.
ویلچرهای سنتی معمولاً وزنی در حدود ۲۰ کیلوگرم دارند و جابجایی آنها مشکل است؛ اما ویلچر فوق سبک تولید شده توسط یکی از شرکتهای دانشبنیان، که از فیبر کربن ساخته شده، تنها ۸ کیلوگرم وزن دارد و میتواند نقشی اساسی در توانمندسازی افراد با نیازهای ویژه و بهبود راحتی آنان ایفا کند.
صندوق نوآوری و شکوفایی در اولین پروژه نوآوری اجتماعی خود، با همکاری سازمان بهزیستی، پیامرسان بله و مشارکت مردمی، پروژه «تأمین ۱۱۰ ویلچر فوق سبک کربنی دانشبنیان برای توانیابان کمبضاعت تحت پوشش سازمان بهزیستی» را آغاز کرده است. این پروژه از روز سهشنبه، ۱۳ آذرماه ۱۴۰۳، همزمان با روز جهانی معلولان شروع شده و در ۲۵ دیماه همزمان با ولادت باسعادت امیرالمومنین (ع) به اتمام خواهد رسید.
برای تأمین مالی این پروژه نوآوری اجتماعی، از یک مدل ترکیبی تازه بهرهبرداری شده است که برای اولین بار در کشور به اجرا درمیآید. بر این مبنا، سازمان بهزیستی کمک بلاعوضی برای هر ویلچر تخصیص میدهد؛ همچنین، شرکت دانشبنیان تولیدکننده ویلچر تخفیفی برای هر ویلچر ارائه کرده است. افزون بر این، تسهیلات لیزینگ قرضالحسنه ۵ ساله نیز از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی به توانیابان کمبضاعتی که توسط سازمان بهزیستی معرفی شدهاند، اعطا میشود.
قسمتی دیگر از هزینههای این پروژه توسط کمپین «همپای هم! تو هم این پازل را کامل کن» و با همکاری و مشارکت مردم از طریق پیامرسان بله تأمین خواهد شد. افرادی که علاقهمند به شرکت در این پروژه خیریه هستند، بایستی وارد پیامرسان بله شوند و در بخش نیکوکاری، مبلغ مورد نظرشان را به حساب یک مؤسسه خیریه تعیینشده واریز کنند.