تایید ورود گسترده آیفون‌های بازسازی شده/ ثبت ۶۰ گزارش هفتگی از مشکلات گوشی‌های کارکرده

    خلاصه مطلب

- اخبار اقتصادی -

سیدحسین سادات حسینی، که ریاست کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران را بر عهده دارد، در مصاحبه‌ای با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در واکنش به گزارش خبری روز گذشته تسنیم در مورد جلوگیری از ورود آیفون‌های جدید برای شرکت‌هایی که طی دو سال گذشته به جای واردات آیفون‌های نو، آیفون‌های کارکرده وارد کرده‌اند، و همچنین در پاسخ به پرسشی درباره شکایات مربوط به واردات گسترده آیفون‌های رفرش و ریپک شده مدل 13 پس از ممنوعیت واردات آیفون 14 و مدل‌های بالاتر که به زیان مصرف‌کنندگان و حتی فروشندگان منجر شده بود و سازمان توسعه تجارت نیز در این خصوص مکاتبه‌ای انجام داده بود، اظهار داشت: ما خود در این صنف موضوع این نامه را با سازمان توسعه تجارت مطرح کردیم و سپس این سازمان موضوع را پیگیری کرد. ما اعلام کردیم که تمامی کالاهایی که در حال حاضر به کشور وارد می‌شوند، رفرش و دست دوم هستند که در کشورهای همسایه به صورت نو عرضه می‌شوند اما در کشور ما به عنوان کالای نو به فروش می‌رسند.

جزئیات واردات آیفون‌های دست دوم و فروش با قیمت بالا: تعداد زیادی از این آیفون‌ها بازسازی شده بودند

وی اظهار داشت: پس از شروع ممنوعیت واردات محصولات برند آیفون، تا مدت زمانی مشخصی، مدل‌های آیفون 13 پرو و پرو مکس نو همچنان در بازار امارات و دیگر کشورها قابل دسترسی بودند. اما پس از گذشت این دوره، تمامی گوشی‌هایی که به کشور وارد شدند، گوشی‌های دست دوم از کشورهای دیگر بودند که آنها را خریداری کرده، بازسازی می‌کردند و مجدداً در ایران عرضه می‌کردند.

شایسته نیست که مصرف‌کنندگان ما مجبور باشند تلفن‌های دست دوم کشورهای دیگر را خریداری کنند و سپس با قیمت‌های بسیار بالا به آنها فروخته شود. تنها کسانی که از این وضعیت آسیب می‌بینند، مصرف‌کنندگان خودمان هستند که با مشکلاتی در زمینه تعمیر، نگهداری و خروج ارز مواجه می‌شوند.

ورود شرکت‌های فعال در زمینه صادرات به بازار واردات آیفون‌های تجدید شده و بسته‌بندی مجدد

حسینی افزود که در دوره‌ای که واردات گوشی‌های همراه با قیمت بیش از 600 دلار باید از ارز صادراتی انجام می‌شد، شرکت‌های صادرکننده و هر شرکتی که توانایی صادرات داشت، به بازار موبایل وارد شدند. این شرکت‌ها به منظور وارد کردن کالا به کشور، هر نوع کالایی را خریداری می‌کردند زیرا سود زیادی به همراه داشت.

موبایل تنها محصولی بود که می‌توانستند ظرف 15 روز به پول نقد تبدیل کنند. به همین دلیل، شرکت‌ها ارز به دست آمده از صادرات خود را با واردات موبایل به کشور بازمی‌گرداندند. با این روش، علاوه بر رفع تعهدات ارزی، به سود قابل‌توجهی نیز دست می‌یافتند. در این وضعیت، در کشورهای همسایه نیز سوء استفاده‌های بسیاری صورت گرفت. واردکنندگان موبایل تجربه کافی نداشتند و هر نوع کالایی به آنها فروخته می‌شد. این موضوع موجب ضرر و زیان واردکنندگان شد، اما بیشترین آسیب را مردم متحمل شدند.

در یک هفته تنها در تهران، 60 شکایت درباره فروش آیفون رفرش ثبت شد.

رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران اظهار داشت که در تهران هر هفته حدود 50 تا 60 شکایت درباره فروش آیفون‌های بازسازی‌شده و مجدداً بسته‌بندی‌شده ثبت می‌شود. او افزود: این تعداد شکایت بسیار زیاد است زیرا برای مدت 2.5 تا 3 سال، واردات گوشی‌هایی که تولیدشان متوقف شده بود، ادامه داشت و انواع مختلفی از این گوشی‌ها وارد کشور می‌شد.

برای مثال، گوشی‌هایی که قاب آنها جایگزین شده، صفحه‌نمایش تغییر کرده، بازسازی شده، یا برد آنها جابه‌جا شده و یا هر نوع دیگری که ممکن است به کشور وارد شده‌اند.

واردات و عرضه آیفون‌های کارکرده به منظور کسب سودی معادل 60 درصد

او در جواب به این پرسش که آیا واقعاً همه واردات آیفون‌های رفرش مربوط به واردکنندگان بی‌تجربه بوده یا اینکه بعضی عمداً به واردات این آیفون‌ها می‌پرداختند، اظهار داشت: در دوره‌ای واردات آیفون‌های رفرش و ریپک تا 50 تا 60 درصد سودآوری داشت. متاسفانه، در این دوره برخی از کسبه فقط به سود فکر می‌کردند و انصاف را در تجارت رعایت نمی‌کردند.

پایان پیام/