اعطای مشوقهای مالیاتی به فناوریهایی که در بهبود ناترازی انرژی مؤثر هستند
خلاصه مطلب
بر اساس گزارشی از خبرگزاری مهر و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان در حاشیه بازدید از چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق ایران اظهار داشت: با پشتیبانی از شرکتهای دانشبنیان، روند توسعه فناوریهای مرتبط با انرژی خورشیدی، به خصوص در حوزه مبدلها و پنلها، سرعت بیشتری خواهد یافت.
او در این بازدید به تواناییهای شرکتهای دانشبنیان فعال در زمینه فناوریهای انرژی خورشیدی اشاره کرد و بیان داشت: در بسیاری از تجهیزات نیروگاههای خورشیدی از قابلیتهای لازم برخورداریم، اما برای برخی از اقلام استراتژیک مانند پنلها و مبدلهای با توان بالا، به توسعه زیرساختها احتیاج داریم.
تورج امرایی به این نکته اشاره کرد که برنامه دولت برای نصب ۳۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی و بادی (که از این مقدار، ۲۵ هزار مگاوات به انرژی خورشیدی اختصاص دارد) نمیتواند نیاز کشور به انرژی خورشیدی را کاملاً تأمین کند و این موضوع فرصتهای بسیاری برای ایفای نقش توسط تولیدکنندگان داخلی ایجاد میکند.
او بیان کرد که برای کاهش وابستگی به فناوریهای خارجی در زمینه انرژی خورشیدی، باید علاوه بر واردات و انتقال فناوری، توجه خاصی به تولیدکنندگان داخلی داشته باشیم تا به تدریج سهم تولیدات داخلی در این حوزه افزایش پیدا کند.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان اعلام کرد که معاونت علمی قصد دارد طرحی به نام «اعتبار انرژی» را معرفی کند. وی توضیح داد که این طرح شامل ارائه اعتبار مالیاتی هدفمند به فناوریهایی است که در کاهش ناترازی انرژی مؤثر هستند، به خصوص در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر. همچنین، تا پایان سال جاری، فراخوانی برای شناسایی پروژههای مرتبط با این طرح منتشر خواهد شد.
امرایی در پایان بر این نکته تأکید کرد که نیروگاههای خورشیدی کوچک مقیاس به دلیل عدم نیاز به گسترش شبکههای انتقال و توزیع، و همچنین فراهم آوردن فرصت برای مشارکت سرمایهگذاران متوسط و کوچک، از مزایای زیادی برخوردارند. بنابراین، پیشرفت فناوریهای مرتبط با این نیروگاهها میتواند به تعدیل سریعتر ناترازی انرژی در کشور کمک کند.